Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

De intake bij dokter Halk

Het besluit is genomen. Ik wil echt mijn mobiliteit verbeteren en dat betekent dat de zwaarte en pijn uit mijn benen moet. Liposuctie dus. Via internet heb ik veel informatie opgehaald. Er zijn diverse Facebook pagina's waar ervaringen worden beschreven. Ook heb ik diverse klinieken bezocht om een beeld en vooral een gevoel te krijgen bij wat de behandeling inhoudt. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij dokter Halk.

Met een kop thee erbij schuif ik aan bij dr. Halk. Ze heeft heel veel vragen voor mij. Vragen over mijn verleden, mijn gezondheid, mijn gewicht, mijn gewrichten en mijn mobiliteit. Maar ook vragen naar mijn verwachtingen: waarom wil ik dit?

Ik heb haar verteld dat het voor mij belangrijk is dat mijn mobiliteit verbetert. Dr. Halk heeft uitgebreid gekeken naar mijn benen en er foto’s van genomen. Daarna heeft zij mij uitgelegd wat de liposuctie inhoudt en voor/na foto’s laten zien.

Liposuctie onder tumescente lokale anesthesie is een methode om het abnormale vetweefsel (lipoedeem) te verwijderen. Tumescente liposuctie is een geavanceerde techniek, die onder alleen plaatselijke verdoving plaatsvindt. Er wordt hierbij heel veel vloeistof met verdoving (tumescente vloeistof) in het behandelgebied ingespoten, waardoor het vet helemaal stevig wordt (tumescent). Zo kan het vet makkelijker, mooier en met minder weefselschade worden verwijderd dan bij traditionele liposuctie behandelingen.

Dr. Halk verwacht na de liposucties vermindering van het volume in mijn benen, dus minder zware benen en afname van de pijnklachten. Dit zou verbetering van mijn mobiliteit moeten geven. Wel geeft zij eerlijk aan dat zij niet verwacht dat de huid op mijn benen helemaal bij zal trekken. Die verwachting heb ik ook niet: ik weet dat ik in stadium 3/4 zit en mijn huid al jaren meerekt. Mooie blote benen zijn dan ook niet mijn doel. Ik wil deze behandeling om mijn mobiliteit te verbeteren! Wel denk ik dat mijn benen in kleding er mooier uit zullen gaan zien en dat deze meer in verhouding zullen komen met de rest van mijn lichaam. Dat is een fijne bijkomstigheid!

Na deze uitleg bespreken we de vervolgstappen. Dr. Halk geeft aan 4 behandelingen noodzakelijk te vinden en geeft hiervan een kostenoverzicht. Ook vertelt zij dat de zorgverzekeringen helaas geen dekking geven. Daar wordt door de lipoedeem patiënten vereniging NL-Net hard aan gewerkt en dr. Halk is hier actief bij betrokken. Ik was hier al van op de hoogte, maar het blijft oneerlijk voelen…

Vervolgens legt ze uit hoe de behandeling eruit zal zien en dat deze grotendeels geen pijn zal doen. Het herstel zal voor iedereen anders zijn. De benen worden bont en blauw dus daar moet ik wel rekening mee houden. Ook geeft zij het dringend advies om tijdens het herstel te blijven lopen. Elk uur minimaal 5 minuten en zodra dat goed gaat, vooral meer. Lopen bevordert het herstel.

Als laatste geeft dr. Halk aan dat ze contact op zal nemen met mijn arts om mijn medicijnen te bespreken.

Het intakegesprek heeft me veel wijzer gemaakt. Ik heb het gesprek als heel prettig ervaren, er wordt alle tijd genomen en er is echt naar mij geluisterd! De voor- en nadelen zijn besproken en het feit dat er contact op wordt genomen over mijn medicijnen geeft mij een gerust gevoel.

Ik krijg de tijd om het gesprek thuis te laten bezinken en een besluit te nemen. Maar eigenlijk hoef ik er niet meer over na te denken, ik ga het doen.

Volgende blog; de behandeling.

Deel dit artikel: