Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Liposuctie benen foto’s voor en na

Overtollig vetweefsel op de benen is een veelvoorkomend probleem en kan met name bij vrouwen behoorlijk hardnekkig zijn. Maar hoe ziet het herstel na liposuctie van de benen eruit?

Overtollig vetweefsel op de benen is een veelvoorkomend probleem en kan met name bij vrouwen behoorlijk hardnekkig zijn. Zelfs als je goed bezig bent met afvallen kan het erg lastig (lees: nagenoeg onmogelijk) zijn om af te komen van schurende dijbenen, vetophopingen rond de knieën of misschien zelfs te dikke onderbenen. Lipology Clinic is gespecialiseerd in tumescente liposuctie, ook wel liposculpture genoemd. Met deze geavanceerde behandeling kunnen we heel veilig, onder plaatselijke verdoving, overtollig vet op de benen verwijderen. Tumescente liposuctie is tevens de enige vetverwijderingsmethode die wordt aanbevolen bij lipoedeem. Maar hoe ziet het herstel na liposuctie van de benen eruit? Wanneer zie je resultaat van deze behandeling? En helpt liposculpture ook tegen cellulite?

Hoe ziet de herstelperiode na liposuctie van de benen eruit?
Vanwege het feit dat tumescente liposuctie alleen onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en de schade aan het weefsel tot een minimum beperkt blijft, verloopt het herstel na een behandeling aanzienlijk sneller (en minder pijnlijk!) dan bij andere liposuctiemethodes het geval is. Je hoeft ook maar twee weken een drukpak onder je kleding te dragen in plaats van de zes weken die gebruikelijk geadviseerd worden. Wel zullen er zwellingen en blauwe plekken op je benen ontstaan, maar deze zullen na twee à drie weken al grotendeels weggetrokken zijn.

Hieronder een voorbeeld van het resultaat van liposuctie van de binnenzijde bovenbenen, vier weken na de behandeling. 

Lees meer over het verloop, de behandeling en het herstel van tumescente liposuctie.

Liposuctie benen fotos voor en na

Wanneer zie ik resultaat na liposuctie van de benen?
Direct na de behandeling is het contourverschil al zichtbaar. Het eindresultaat kan echter pas na een paar maanden beoordeeld worden. We plannen vier maanden na je (laatste) behandeling een afspraak in om het resultaat te controleren. De veranderingen die in de tussentijd plaatsvinden zijn subtiel en hebben vooral te maken met het liftende effect van de behandeling op de huid. Dat proces kan maar liefst één tot anderhalf jaar na de behandeling voortduren.

Bekijk de pagina met clientervaringen en ontdek wat onze cliënten vinden van tumescente liposuctie.

Hieronder een voorbeeld van het resultaat van liposuctie van de bovenbenen, vier maanden na de tweede behandeling.

Liposuctie fotos voor en na

Helpt liposuctie van de benen ook tegen cellulite?
Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze door het verminderen van het vetpercentage op de benen ook van hun sinaasappelhuid afkomen. Dit is een misvatting; ook slanke mensen kunnen immers last hebben van deze aandoening. Cellulite ontstaat door de aanwezigheid van vetcellen in het oppervlakkige onderhuidse bindweefsel (vlak onder het huidoppervlak). Als dit vet in omvang toeneemt, trekken de bindweefsel-strengetjes kuiltjes in de huid. Dit wordt dan aan de buitenkant zichtbaar als sinaasappelhuid. Bij toename van dit vet vermindert vaak ook de bloedsomloop onder de huid, waardoor vocht en afvalstoffen niet meer optimaal kunnen worden afgevoerd. Hierdoor kan het bindweefsel na verloop van tijd verharden, waardoor de putjes nog duidelijker zichtbaar worden.

Omdat met tumescente liposuctie alleen vetcellen worden weggezogen en de bindweefsel aanhechting aan de huid intact blijft, zal het weinig tot geen effect hebben op een sinaasappelhuid. Het reduceren van het vetpercentage (bijvoorbeeld door gezonde voeding) kan de oppervlakkige onderhuidse vetcellen wel doen slinken, waardoor cellulite wat minder zichtbaar wordt. Bindweefselmassage (bijvoorbeeld met cupping) kan het bindweefsel versoepelen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor het weefsel gladder wordt. Dit effect is echter altijd tijdelijk.

Wil je hier meer over weten, lees dan onze blogpost over cellulite.

Meer weten over tumescente liposuctie van de benen?
Heb je interesse in tumescente liposuctie van de benen maar zit je nog met vragen? Neem contact op met Lipology Clinic en maak een afspraak voor een informatiegesprek.

Deel dit artikel: