Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Liposuctie buik mannen

Hardnekkig en overtollig vet rond de taille en heupen is een veelvoorkomend probleem. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen! Kom jij maar niet van je love handles of ‘zwembandje’ af?

Hardnekkig en overtollig vet rond de taille en heupen is een veelvoorkomend probleem. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen! Kom jij maar niet van je love handles of ‘zwembandje’ af? Dan is tumescente liposuctie, ook wel liposculpture genoemd, het overwegen waard. De meeste cliënten die liposculpture laten uitvoeren zijn vrouw, maar bij Lipology Clinic bieden we ook liposuctie van de buik aan voor mannen.

 

Waarom is het zo moeilijk om buikvet kwijt te raken?
Vrouwen hebben van nature gemiddeld een hoger vetpercentage dan mannen. Naarmate vrouwen ouder worden, maakt hun lichaam minder oestrogenen en meer androgenen aan, waardoor het vet dat eerder beter verdeeld was zich voornamelijk rond de buik concentreert. Ook heel veel mannen hebben overtollig buikvet. In een poging om dat kwijt te raken gaan ze vaak (nog harder) sporten. Maar zelfs in combinatie met een gezond dieet kan het zijn dat dit niet altijd de gewenste resultaten oplevert. Buikvet kan, zeker naarmate je ouder wordt, erg hardnekkig worden. Dat is niet alleen maar een gevolg van te veel eten en te weinig bewegen, maar ook van genetische aanleg en bepaalde hormonen (zoals testosteron) die beïnvloeden waar in het lichaam vet wordt opgeslagen.

 

Liposuctie buik mannen vs vrouwen
Vrouwen zijn sneller geneigd om cosmetische ingrepen te laten uitvoeren dan mannen, maar dat betekent niet dat het bij mannen minder effectief is. Sterker nog, liposuctie van de buik kan bij mannen nog betere resultaten opleveren dan bij vrouwen. Dat komt onder andere doordat de huid bij mannen doorgaans langer elastisch blijft dan bij vrouwen. De mannenhuid is over het algemeen ook wat steviger en omdat mannen geen zwangerschappen doormaken ook vaak minder ‘uitgerekt’. Wanneer het buikvet verwijderd wordt, veert de huid vaak sneller terug.

 

Is liposuctie van de buik geschikt voor mij?
Kun je zelfs met een gezond eetpatroon, sporten en een actieve levensstijl maar niet van dat overtollige buikvet afkomen? Dan zou tumescente liposuctie van de buik wel eens de oplossing kunnen zijn. Of deze geavanceerde behandeling ook daadwerkelijk voor jou geschikt is, hangt vooral af van de verhouding tussen de verschillende soorten buikvet. We kunnen twee types onderscheiden:

 

  • Visceraal vet

Als jouw buik stevig of hard aanvoelt, dan is dat een indicatie dat je vooral visceraal vet hebt. Dit type buikvet is niet zomaar vast te pakken. Dat komt doordat het niet direct onder de huid zit, maar rond verschillende organen. Visceraal vet kan daardoor niet door middel van liposuctie verwijderd worden.

 

  • Subcutaan vet

Heb je buikvet dat zacht aanvoelt en gemakkelijk beet te pakken is (de bekende vetrol)? Dat noemen we subcutaan vet of onderhuids vetweefsel. Dit zachtere buikvet bevindt zich direct onder de huid en is zeer geschikt om middels liposuctie van de buik te verwijderen.

 

Lees ook: Liposuctie van de buik: waar moet je op letten?

 

Meer weten over liposuctie van de buik voor mannen?
Neem contact op met Lipology Clinic voor een informatiegesprek.

Deel dit artikel: