Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Borstverkleining
met liposuctie.

Denk je aan een borstverkleining maar zie je op tegen de littekens?

Met de Tumescente Liposuctie kunnen de borsten veilig onder plaatselijke verdoving verkleind en meteen gelift worden zonder grote littekens!

tumescente liposuctie
Lipology Clinic Locatie

Over
liposuctie.

Liposuctie, ook bekend als liposculptuur, is een populaire behandeling waarmee overtollig vet op specifieke lichaamsgebieden kan worden verwijderd. Het doel van liposuctie is niet om gewicht te verliezen, maar om de contouren van het lichaam te verbeteren. Ook voor sommige aandoeningen van vetweefsel (lipoedeem) is liposuctie een behandelmethode. Onze artsen helpen je graag verder.

Overige behandelgebieden.

Bij Lipology Clinic behandelen we alle mogelijke gebieden waar je vet wilt verwijderen. 

Dit zeggen
onze cliënten.

0/5

“Mevrouw Halk was van begin tot eind zeer betrokken. Ook toen ik op haar vrije dag, de dag na mijn ingreep, een vraag had kon ik haar bereiken. Ze legt alles rustig uit, stelt gerust en heeft een fantastisch team waar ze mee samen werkt. Ze vroeg tijdens de behandeling steeds of het nog ging.”

Zorgkaart

Verloop
behandeltraject.

De aanvraag

Maak online of telefonisch een afspraak. Onze consulente neemt vervolgens contact met je op om de afspraak te bevestigen en eventuele vragen te bespreken.

Doordat de behandeling onder alléén lokale verdoving wordt uitgevoerd zijn de voorwaarden om voor de behandeling in aanmerking te komen iets minder streng dan bij liposuctie onder narcose. Ook mensen met een BMI van boven de 30 en oudere mensen, kunnen in sommige gevallen dus onder lokale anesthesie wel behandeld worden. Dit hangt af van de verdere conditie. Ook moet de behandeling te combineren zijn met eventueel gebruikte medicatie en medische voorgeschiedenis. Dit zullen we tijdens een consult uitgebreid bespreken.

Tumescente liposuctie verschilt op veel punten van de traditionele (chirurgische) borstverkleining:

  • Er hoeven slechts enkele kleine sneetjes in de huid van de borstplooi gemaakt te worden, er ontstaan dus geen grote littekens
  • De ingreep gebeurt onder alleen plaatselijke verdoving
  • Er is veel minder risico op complicaties dan bij een klassieke borstverkleining
  • Er blijven hooguit millimeters kleine littekens over
  • De tepel hoeft niet verplaatst te worden
  • Je kunt nog borstvoeding geven na de behandeling
  • De borsten blijven er heel natuurlijk uitzien
  • Er treedt een sterk liftend effect op
  • Geen ziekenhuisopname
  • Snel herstel, snellere terugkeer in het dagelijks leven

Deskundigheid, veiligheid en maximale resultaten:

Onze kliniek is 100% gefocust op vetbehandelingen (liposuctie, lipoedeem, lipofilling) onder plaatselijke verdoving. De grondlegger van deze borstverkleining methode, drs. Habbema, is Medisch Adviseur bij Lipology Clinic. Al onze specialisten zijn door hem persoonlijk opgeleid! 

Een warme, veilige plek waar vrouwen zich prettig voelen:

Lipology Clinic is de enige kliniek in Nederland waar je voor deze methode terecht kunt bij een volledig vrouwelijk team. Wij doen ons werk met veel liefde en passie. De mooie resultaten, blije mensen en positieve veranderingen die wij in gang zetten, drijven ons iedere dag opnieuw!

Samen met ons naar een lichaam waar je je prettig in voelt!

Het consult

Tijdens een eerste consult neemt de arts alle tijd om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. Je krijgt een eerlijk advies over mogelijke behandelingen, risico’s en nazorg. Daarna heb je een gesprek met de consulente die jou gedurende het gehele behandeltraject zal begeleiden.

Waterfront Naarderbos
P2 – achterzijde gebouw
IJsselmeerweg 100
1411 DL Naarden

Er is een gratis parkeerterrein bij het Waterfront gebouw. 

Een intake/ informatie consult is gratis en vrijblijvend. 

De behandeling

Je hebt je goed voorbereid en besloten om voor een behandeling te kiezen. Wij zorgen voor de beste zorg en hoogstpersoonlijke service. Lees hier alvast heel kort wat je kunt verwachten van de behandeling zelf.

Voorbereiding
Voor de liposuctie behandeling van de borsten worden alle details en verwachtingen in een intakegesprek besproken. We laten ook een mammogram maken om kwaadaardig weefsel uit te sluiten.  

De behandeling
Je wordt verwelkomd door ons vaste team. Na enkele controles wordt tumescente vloeistof ingespoten, gevolgd door een rustpauze waarin de verdoving inwerkt en de vetcellen losmaakt.  Hierna wordt het vet weggezogen met een dunne, trillende zuignaald via kleine sneetjes in de huid.

Het herstel
Na de behandeling krijg je een druk-BH en band om het vocht sneller af te voeren en het herstel te bevorderen. Het resultaat controleren we circa 4 maanden na de behandeling. Je bent natuurlijk ook altijd tussendoor welkom voor een controle!

Een uitgebreide beschrijving van de ingreep en wat je kunt verwachten lees je hier.

Het korte antwoord is: nee. Bij échte tumescente liposuctie wordt er dusdanig goed plaatselijk verdoofd, dat de behandeling geen pijn doet.

Het inspuiten van de grote hoeveelheid vloeistof met verdovingsmiddel kan, met name aan het begin, een ongemakkelijk, brandend of drukkend gevoel geven.

Tijdens het wegzuigen van het vet kun je weleens een prikje of steekje voelen, maar pijnlijk is het niet!

De dagen na de behandeling is het behandelde gebied gedurende enkele dagen beurs en gevoelig. Paracetamol werkt hiervoor meestal goed genoeg.

Ga er van uit dat we ongeveer 3 tot 5 uur (een dagdeel) met je bezig zijn.

Het inspuiten van de tumescente vloeistof met verdoving duurt, afhankelijk van het behandelgebied en de patiënt, meestal ongeveer een uur, vaak ook langer.

Daarna laten we de verdoving heel goed inwerken. Deze rustfase duurt zo’n half tot anderhalf uur.

Het wegzuigen van het vet neemt ook ongeveer anderhalf uur in beslag.

Dankzij de plaatselijke verdoving zijn wij niet gebonden aan een strak ingedeeld operatiekamer schema of roosters van anesthesie dokters. Wij werken in alle rust met een vast team en nemen de tijd die voor jou nodig is!

Herstel en nazorg

Je hebt je goed voorbereid en besloten om voor een behandeling te kiezen. Wij zorgen voor de beste zorg en hoogstpersoonlijke service. Lees hier wat je kunt verwachten van de behandeling zelf.

Je bent niet ziek na een behandeling en het is zelfs heel belangrijk om in beweging te blijven. Er zullen blauwe plekken ontstaan, die meestal binnen 2 weken wegtrekken. Ook zal het behandelde gebied gezwollen zijn. Het grootste gedeelte van deze zwelling verdwijnt in de eerste weken na de behandeling. Om het te genezingsproces te bevorderen is het belangrijk dat je gedurende 2 weken dag en nacht een drukpak draagt, dat je van ons meekrijgt.

Het behandelde gebied nog tot enkele maanden na de ingreep wat hard, warm en onregelmatig aanvoelen. Ook kun je af en toe jeuk, milde stekende pijn of het gevoel van spierpijn voelen. Dit is normaal en trekt vanzelf weer weg.

Ja.

De vetcellen die zijn weggehaald komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als je na de ingreep weer aankomt, is dat niet omdat je méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over je hele lichaam verdelen en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is.

Het contour verschil is vrijwel direct zichtbaar maar dit lijkt nog lang niet op het eindresultaat.

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling kan pas na enkele maanden voor 100% worden beoordeeld. Wij controleren meestal 4 maanden na de laatste behandeling het resultaat. De veranderingen nadien zijn heel subtiel en zitten vooral in het verder terugtrekken van de huid (huidlift). Dit proces gaat na de behandeling namelijk wel tot 1 a 1,5 jaar na de behandeling verder!

Onze artsen.

Redenen om voor Lipology Clinic te kiezen!

Bij Lipology Clinic behandelen we alle mogelijke gebieden waar liposuctie gewenst kan zijn.

Tarieven.

De kosten van tumescente liposuctie variëren per behandelgebied. Denk aan tussen de 2500-6000 euro per behandeling. Wat er per behandeling kan worden gedaan is van meerdere dingen afhankelijk. Veiligheid staat bij ons voorop! Voor sommige gebieden, zoals de gehele benen (bij lipoedeem), zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Wij behandelen altijd symmetrisch (dus tweezijdig). Dit alles zal tijdens een consult uitgebreid met je worden besproken.

Informatie gesprek gratis
Armen 2500-5000
Benen 4000-6000 per behandeling
Buik / heupen 2500-6000
Heupen / taille 2500-6000
Borsten / oksel 4000-6000
Onderkin/hals 2500-3500
Lipofilling vanaf 2500

Relevante blogs.
Veel gestelde
vragen.

In grote lijnen bestaan er twee technieken. De klassieke chirurgische borstverkleining waarbij overtollig borstweefsel (huid, vet- en klierweefsel) weggesneden wordt. Deze ingreep vindt plaats onder narcose. Mogelijke nadelen van de ingreep zijn de lange herstelperiode, forse littekens en complicaties zoals een niet-natuurlijk uitziende tepel en verminderd gevoel in de tepel.

Wij passen met succes een andere methode toe om borsten te verkleinen: borstverkleining met behulp van Tumescente liposuctie. Deze ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en zonder zichtbare littekens.

Deze techniek is minder geschikt voor vrouwen die de zekerheid willen dat de borsten met meer dan 50% worden verkleind. Of bij vrouwen met zeer sterk hangende borsten van wie de borsten voornamelijk uit klierweefsel bestaan in plaats van vetweefsel. Klierweefsel is met deze methode namelijk niet te verwijderen. Zolang de verwachting over het resultaat reëel is, is de techniek voor vrijwel iedereen geschikt.

In principe is er geen leeftijdsgrens voor tumescente liposuctie. Als je gezond bent is er geen enkele reden waarom je je zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over je lichaam.

Ja, hoe meer vet er in de borst zit, des te meer er kan worden verwijderd. Vaak zijn de klachten in nek en/of schouderbladen sterk verminderd na de ingreep.

Met een borstverkleining door middel van Tumescente Liposuctie kan het volume van de borst over het algemeen met zo’n 30%-50% verminderd worden (soms wat meer, soms wat minder).

Aangezien het vetpercentage in de borsten varieert, is ook het percentage borstweefsel dat verwijderd kan worden wisselend. Het bindweefsel en klierweefsel kan namelijk niet worden verwijderd. Het percentage vetweefsel stijgt over het algemeen naarmate de leeftijd toeneemt (vooral na de menopauze).

We bespreken dit uitgebreid tijdens een intakegesprek.

Kort antwoord is nee. Het inspuiten van de grote hoeveelheid vloeistof met verdovingsmiddel kan, met name tijdens het begin, een ongemakkelijk, brandend of drukkend gevoel geven. Tijdens het wegzuigen van het vet voelt je af en toe een prikje of steekje, maar pijn hoort er niet bij.

In theorie kan dit, maar in de praktijk is dis niet zinvol het grootste deel van het vetweefsel al is verwijderd. Mocht het resultaat onverhoopt onvoldoende zijn, dan kan alsnog een klassieke borstverkleining worden overwogen.

Borstverkleining door Tumescente Liposuctie is een zeer veilige ingreep. Complicaties zoals we die kennen bij een traditionele borstverkleining, zoals ernstige infecties, het verlies van het gevoel in de tepel en problemen bij het geven van borstvoeding, zijn bij borstverkleining door Tumescente Liposucite volgens deze methode van niet voorgekomen.

In sommige gevallen geneest het piepkleine sneetje in de huid niet zo mooi, waardoor er een klein bultje ter grootte van een muggenbult of vlekje ontstaat. Dit litteken is echter verwaarloosbaar klein in vergelijking met het litteken na een klassieke borstverkleining.

Door een borstverkleining via Tumescente Liposuctie gaan de borsten zeker niet meer hangen dan voor de ingreep, maar worden ze zelfs gelift. Dat is te danken aan het verminderde gewicht van de borsten, aan het samentrekken van het bindweefsel dat in de borsten zit na de ingreep en aan de elastische eigenschappen van het steunweefsel in de borsten.

Nee, de vetcellen die zijn weggehaald komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als je na de ingreep weer aankomt, is dat niet omdat je méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over het hele lichaam verdelen, en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is. Wel is het zo dat de borsten sterk beïnvloed kunnen worden door hormoonveranderingen, waardoor bv. in de menopauze de borsten weer kunnen groeien.

Gelukkig is de huid heel elastisch. Na de ingreep trekt de huid meestal weer strak over de behandelde plaats. Verwacht de arts dat de huid niet elastisch genoeg is, dan wordt dat van tevoren met je besproken.

Download de brochure

Laat jouw e-mailadres achter en download direct daarna de brochure over liposuctie bij borstverkleining. Hierin vind je onder andere alles over de behandeling, de resultaten en de kosten.

Bekend uit de media