Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Borstverkleining met Liposuctie

Als je (te) grote en/of zware borsten hebt, kan dat een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Hieronder lees je meer over de klachten die kunnen ontstaan als gevolg van grote borsten en hoe een borstverkleining met liposuctie deze klachten kan verlichten of zelfs helemaal wegnemen.

Waarom kiezen voor een borstverkleining met liposuctie?

Bij LipologyClinic zijn we gespecialiseerd in een speciale liposuctie techniek die tumescente liposuctie heet. In tegenstelling tot een chirurgische borstverkleining, waarbij de patiënt onder narcose moet worden gebracht, wordt een borstverkleining met tumescente liposuctie onder lokale verdovinguitgevoerd. De behandeling is ook veel minder ingrijpend, heeft een lager risico op complicaties en laat geen grote littekens achter.

Lees meer over de voordelen van een borstverkleining met liposuctie versus traditionele borstverkleining.

Is een borstverkleining met liposuctie geschikt voor mij?

In principe is een borstverkleining met liposuctie een geschikte behandelmethode voor vrijwel elke vrouw wiens dagelijks functioneren belemmerd wordt door te grote borsten en de klachten die hiermee gepaard gaan. Een borstverkleining middels liposuctie is minder geschikt voor vrouwen die:

  • Hun borsten met meer dan 50% willen laten verkleinen;
  • Zeer sterk hangende borsten hebben die voornamelijk uit klierweefsel bestaan.

Welke klachten bij grote en/of zware borsten?

Grote en/of zware borsten kunnen zowel fysieke als psychische klachten veroorzaken, zoals:

  • Nek-, schouder- en rugklachten

De meeste vrouwen met grote borsten krijgen, door het extra gewicht, last van pijn en andere klachten aan de nek, schouders en/of rug.

  • Hoofdpijn

Klachten aan de nek, schouder en/of rug leiden vaak tot meer spanning in het lichaam. Dit kan in veel gevallen ook hoofdpijn veroorzaken. 

  • Vermoeidheid

Vrouwen die last hebben van vermoeidheid als gevolg van hun borsten merken doorgaans dat deze in de loop van de dag verergert.

  • Een slechte houding

Met grote borsten kan het lastiger zijn en meer energie vergen om een ergonomisch goede houding aan te houden.

  • Huidproblemen

Striemende bh-bandjes zorgen vaak voor huidirritatie. Daarnaast kan met name onder de borsten intertrigo ontstaan. Dit worden ook wel smetplekken genoemd. Deze vorm van eczeem in de huidplooien wordt veroorzaakt door een combinatie van warmte, wrijving en zweet.

  • Fysieke beperkingen

De omvang en het gewicht van de borsten kan zorgen voor belemmeringen tijdens werk, sport en dagelijkse bezigheden. 

  • Frustraties

Het is natuurlijk niet prettig als je borsten in de weg zitten. Ook kan het passen van kleding lastig zijn. Laat staan het vinden van een goed passende BH! Logisch dat dit vaak tot frustratie leidt. 

Meer weten over een borstverkleining met liposuctie?

Neem contact op met Lipology Clinic voor meer informatie over de mogelijkheden van een borstverkleining zonder littekens of of maak direct een afspraak.

Deel dit artikel: