Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Échte tumescente liposuctie: herken de beste behandeling

De term 'Tumescent' wordt helaas vaak onjuist gebruikt. De meeste behandelaars voldoen namelijk niet aan de strikte voorwaarden voor deze geavanceerde methode. Eerlijke informatie, veiligheid en de mooiste resultaten zijn kernwaarden van Lipology Clinic. Vind jij dit ook het belangrijkst? Lees dan verder om bewust voor de beste behandeling te kiezen.

Verwarrende en onjuiste informatie over tumescente liposuctie

Tegenwoordig wordt bij nagenoeg alle liposucties het behandelgebied eerst ‘opgespoten’ met vloeistof. In veruit de meeste gevallen wordt echter veel minder vloeistof gebruikt dan nodig om de échte tumescentie te bereiken (de harde zwelling en complete verdoving van het behandelgebied).

Helaas zijn er geen officiële regels die bepalen hoe gezwollen het weefsel moet zijn om het woord tumescent te mogen gebruiken. Hierdoor wordt de term ook vaak onterecht gebruikt voor procedures die feitelijk ‘natte‘ of ‘semi-tumescente‘ liposuctie zouden moeten worden genoemd. Deze methoden hebben vanzelfsprekend niet dezelfde grote voordelen als de geavanceerde échte tumescente techniek.

Lees hier meer over de voordelen van (echte) tumescente liposuctie

Echte tumescente liposuctie herkennen 

Om te bepalen of je te maken hebt met de geavanceerde échte tumescente liposuctie methode in plaats van met semi-tumescente of natte liposuctie, kun je de arts de volgende vragen stellen:

 1. Wordt er gebruik gemaakt van aanvullende verdoving?
  Bij échte tumescente liposuctie wordt er geen andere verdoving gebruikt dan alléén de lokaal ingespoten tumescente vloeistof. Als er narcose, een ruggenprik of een roesje worden gebruikt, heb je dus niet te maken met échte tumescente liposuctie.
 2. Hoeveel vloeistof gaat er worden gebruikt?
  Bij échte tumescente liposuctie wordt een grote hoeveelheid tumescente vloeistof ingespoten. Dit gaat in de praktijk, afhankelijk van het gebied, vaak om vele liters.
 3. Hoe lang duurt het inspuiten van de vloeistof?
  Bij échte tumescente liposuctie wordt de vloeistof heel langzaam ingespoten, zodat de verdoving goed in kan werken en de patiënt comfortabel is. Dit proces duurt in ieder geval een half uur en vaak langer.
 4. Hoe lang duurt het inwerken van de vloeistof?
  Bij échte tumescente liposuctie moet de vloeistof nog minimaal 30 minuten maar vaak ook langer dan een uur inwerken.
 5. Welk soort afzuig canules worden gebruikt? 
  Bij échte tumescente liposuctie wordt gebruik gemaakt van dunne, stompe canules (micro canules). Bij andere liposuctie methoden kunnen grotere canules worden gebruikt en/of scherpe canules, die meer schade geven.

De opleiding en ervaring van de arts

Een van de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van een behandeling is de opleiding en ervaring van de arts. Échte tumescente liposuctie wordt vooral door dermatologen uitgevoerd. De tumescente techniek is ontwikkeld door dermatoloog Jeffrey Klein (USA) en later in Nederland doorontwikkeld door dermatoloog drs. Loek Habbema, die o.a. de trillende canules toevoegde. Het is dus van origine een dermatologische liposuctie methode, die vooral door dermatologen wordt uitgevoerd, zoals ook bij Lipology Clinic. 

Waarom Lipology Clinic?

Dokter Halk, dermatoloog en oprichter van Lipology Clinic, is door drs. Habbema persoonlijk opgeleid. Ze heeft inmiddels internationaal erkende expertise opgebouwd. Zo heeft ze gepubliceerd over de veiligheid van liposuctie technieken (1). Ook is ze mede-auteur van de leidraad tumescente liposuctie van de Nederlandse vereniging voor dermatologie (2), waarin o.a. de veiligheidsnormen omtrent deze behandeling staan vastgesteld.

Bij Lipology Clinic weet je dan ook 100% zeker dat je met de meest geavanceerde behandeling te maken hebt, waarbij wordt voldaan aan alle geldende veiligheidsnormen.

Benieuwd wat liposuctie bij Lipology Clinic voor jou kan betekenen? Maak dan hier een afspraak.

Referenties

(1) Halk AB, Habbema L, Genders RE, Hanke CW. Safety Studies in the Field of Liposuction: A Systematic Review. Dermatol Surg. 2019 Jan 28.

(2) Leidraad Liposuctie onder tumescente lokale anesthesie – 2021, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

Deel dit artikel: