Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Is Taurine het nieuwe wondermiddel tegen huidveroudering?

Uit onderzoek is gebleken dat Taurine het leven van wormen en muizen verlengt en apen langer gezond houdt.

Als we Taurine op onze huid smeren, zien we er dan ook jonger uit?

Taurine is een molecuul dat potentie heeft. Het komt van nature in je lichaam voor en speelt een belangrijke rol bij het goed laten functioneren, onderhouden en beschermen van allerlei weefsels, waaronder de huid. In een muizenstudie werd gezien dat de hoeveelheid taurine in de huid afneemt bij het ouder worden. Het aanvullen van taurine zou dus mogelijk een verjongend effect kunnen hebben. Bovendien is in een laboratorium aangetoond dat taurine in een crème de huid kan binnendringen. Dat is belangrijk, want als dat niet lukt dan heeft smeren natuurlijk sowieso geen zin. Maar of smeren van taurine écht iets doet voor een betere huid, daar is nog niks over bekend.n

Of smeren van taurine écht iets doet voor een betere huid, daar is nog niks over bekend.

Kan huidverzorging er überhaupt voor zorgen om er jonger uit te zien?

Van bepaalde ingrediënten is wel bewezen dat ze effect hebben.

Vitamine A-zuur (tretinoïne) werkt bijvoorbeeld tegen de fijne lijntjes in je gezicht en tegen acne. Vanwege de kans op bijeffecten is dit in Nederland alleen op voorschrift van de dokter verkrijgbaar. Wel vind je retinol – een afgeleide van vitamine A – bij de drogist in producten tegen puistjes en huidveroudering. Dit heeft echter een veel minder sterke werking.

Ook Vitamine C en Vitamine B3 (niacinamide) hebben in potentie huid verbeterende effecten, mits de moleculen in hun actieve vorm tot de juiste diepte in de huid doordringen. Dit is weer afhankelijk van hoe deze ingrediënten in een product verwerkt worden…”

Kortom: “Je moet niet te veel wonderen verwachten van crèmes om er jonger uit te zien. Het allerbelangrijkst is preventie. Gezond leven en zonnebrand smeren!”

Lees ook het artikel van RTL-Nieuws, waarin dokter Halk uitleg geeft over dit onderwerp.

Deel dit artikel: