Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Lipoom verwijderen: ervaringen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van mensen die een lipoom hebben laten verwijderen? Er bestaan verschillende behandelmethodes voor het verwijderen van lipomen, dus ervaringen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van grote lipomen zonder littekens, door middel van tumescente liposuctie.

Lipoom verwijderen: ervaringen met traditionele behandelmethodes

De traditionele behandelmethodes voor het verwijderen van lipomen zijn excisie en extirpatie;

  • Excisie

Wanneer we spreken over excisie dan hebben we het over het wegsnijden van een lipoom. Het lipoom kan op deze manier in veel gevallen volledig worden verwijderd en komt dan ook niet meer terug.

  • Extirpatie

Bij deze variant van een excisie wordt een klein sneetje in de huid gemaakt, waarna het lipoom wordt losgemaakt en door het sneetje naar buiten gedrukt wordt. Bij het ene lipoom gaat dit heel makkelijk maar soms is het wat lastiger.

Bij deze twee behandelmethodes ontstaat er sowieso een litteken waar het lipoom gezeten heeft. De grootte van dit litteken is afhankelijk van de omvang van het lipoom en hoe makkelijk deze naar buiten gedrukt kan worden. Dit is niet altijd goed te voorspellen. Ook ontstaat er soms een deukje waar het lipoom gezeten heeft. Hoe groter het lipoom, hoe groter het litteken.

Lipoom behandelen: ervaringen met tumescente liposuctie

Een lipoom behandelen zonder operatie doen we bij Lipology Clinic met tumescente liposuctie. Bij deze behandeling wordt het lipoom onder plaatselijke verdoving ‘leeggezogen’ met behulp van speciale zuignaaldjes. Met deze behandelmethode kunnen grotere lipomen zonder zichtbare littekens worden verkleind. Het is een heel veilige ingreep die door patiënten als niet erg ingrijpend wordt ervaren. De dagelijkse bezigheden kunnen over het algemeen de volgende dag weer worden hervat. Een beperking van deze behandeling is dat nooit al het vetweefsel kan worden verwijderd, waardoor het lipoom in de toekomst weer iets kan groeien. 

Lees meer over tumescente liposuctie en de voordelen van deze geavanceerde behandeling.

Lipoom laten behandelen bij Lipology Clinic

Lipology Clinic is vooralsnog de enige kliniek in Nederland waar je voor tumescente liposuctie terecht kunt bij een volledig vrouwelijk behandelteam. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van lipomen met tumescente liposuctie. Bovendien ben je bij ons verzekerd van experts met een jarenlange ervaring, persoonlijke aandacht en een uitstekende begeleiding en nazorg. Om te lezen wat onze cliënten vinden van onze kliniek, onze werkwijze en de behandeling met tumescente liposuctie verwijzen we je naar de pagina met cliëntervaringen.

Deel dit artikel: