Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Borstverkleining met liposuctie versus traditionele borstverkleining

Veel vrouwen zouden graag grotere borsten willen. Sommigen geven duizenden euro’s uit om hun borsten te vergroten. Maar vrouwen met van nature erg grote borsten kunnen daar ook juist veel last van hebben. Overweeg je een borstverkleining? Hieronder belichten we de voordelen van een borstverkleining met liposuctie versus traditionele borstverkleining.

Veel vrouwen met grote borsten hebben last van rugklachten, nekpijn en een slechte houding. Ook snijdende bh-bandjes en hinder tijdens het sporten zijn veel gehoorde klachten.  Met een borstverkleining wordt het volume – en daarmee ook het gewicht – van de borsten verminderd. Hierdoor worden de nek, schouders en rug minder belast, waardoor klachten verlicht kunnen worden of mogelijk zelfs verdwijnen.

Wat zijn de mogelijkheden voor een borstverkleining?

Ben je je aan het oriënteren op de mogelijkheden voor een borstverkleining, dan zal je ontdekken dat er grofweg twee opties zijn:

Optie 1: een traditionele borstverkleining
Een traditionele borstverkleining is een chirurgische ingreep waarbij er overtollig vet-, klier- en huidweefsel wordt weggesneden. Afhankelijk van de mate waarin het borstvolume gereduceerd wordt, kan ervoor worden gekozen om de tepels te verplaatsen. Klassieke borstverkleiningen worden altijd onder narcose uitgevoerd. Patiënten dienen bij deze ingreep rekening te houden met het risico op complicaties, een relatief lange herstelperiode met beperking in functioneren en zichtbare littekens.

Optie 2: een borstverkleining met liposuctie
Bij Lipology Clinic kun je terecht voor een minder invasieve methode om de borsten te verkleinen: een borstverkleining met tumescente liposuctie. Deze behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waarna overtollig vetweefsel met speciale canules wordt weggezogen.

De voordelen van borstverkleining met liposuctie versus traditionele borstverkleining

Een borstverkleining met liposuctie biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele borstverkleining met een operatie. Met tumescente liposuctie heb je namelijk: 

  • Geen grote littekens

Bij tumescente liposuctie hoeven er alleen enkele kleine sneetjes in de huid gemaakt te worden. Dit maakt een borstverkleining zonder littekens mogelijk – of in elk geval een borstverkleining zonder grote en zichtbare littekens. 

  • Geen narcose

Voorafgaand aan de ingreep wordt alleen een plaatselijke verdoving toegediend; een narcose zoals bij een traditionele borstverkleining is niet nodig. 

  • Minder risico op complicaties

Bij een borstverkleining met liposuctie is het risico op complicaties aanzienlijk kleiner dan bij een chirurgische borstverkleining.  

  • Een natuurlijk uitziend resultaat

Omdat er in feite alleen een deel van het vetweefsel wordt verwijderd, blijven je borsten er mooi natuurlijk uitzien. Daarnaast zorgt de behandeling voor een sterk liftend effect, waarbij ook de omvang van de tepels gelijkmatig inkrimpt. 

  • Sneller herstel

In tegenstelling tot bij een chirurgische borstverkleining is er voor tumescente liposuctie geen ziekenhuisopname nodig. Bovendien herstel je veel sneller van de ingreep; je kunt binnen korte tijd je dagelijkse bezigheden weer hervatten. 

  • Geen invloed op borstvoeding

Bij een chirurgische borstverkleining beschadigen de zenuwen, het borstweefsel en de melkklieren; veel vrouwen die zo’n ingreep ondergaan, kunnen daarna geen borstvoeding meer geven. Bij een borstverkleining met liposuctie hoef je je daar geen zorgen over te maken. 

Interesse in een borstverkleining met liposuctie?

Boek een afspraak bij LipologyClinic voor een gratis en vrijblijvend eerste consult.

Deel dit artikel: