Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Liposuctie van de buik: waar moet je op letten?

Wie droomt er nou niet van een mooie slanke en strakke buik? Liposuctie van de buik is dan ook een van de meest gevraagde behandelingen die we bij Lipology Clinic uitvoeren.

Liposuctie van de buik

Zoals bij elke liposuctie behandeling staat veiligheid boven aan. Ook het hebben van een goede verwachting van de behandeling en het resultaat is erg belangrijk. In dit artikel lees je wat belangrijk is om op te letten als je een liposuctie van de buik overweegt. De arts zal deze dingen in een consult altijd heel goed met je bespreken.

Voordelen van liposuctie onder tumescente lokale anesthesie

Allereerst redenen waarom de tumescente liposuctie zo geschikt is voor vet verwijdering van de buik:

  1. Het is veilig; je hoeft immers niet onder narcose en bent wakker tijdens de behandeling
  2. Het herstel is sneller; mede doordat je niet onder narcose hoeft en doordat er veel minder weefsel schade gemaakt wordt, zul je sneller herstellen. Het drukpak hoeft bijvoorbeeld maar 2 weken gedragen te worden, ten opzichte van de 6 weken wat bij andere liposucties vaak wordt voorgeschreven.
  3. Het resultaat is natuurlijk; doordat er alleen onderhuids vet wordt verwijderd en niet geschoven wordt met de huid, is het resultaat veel natuurlijker dan na een buikwand correctie.
  4. Geen litteken; er worden alleen enkele kleine gaatjes gemaakt, die vanzelf herstellen. Deze hoeven niet eens gehecht te worden. Er ontstaat dus geen groot litteken rond de navel of op de onderbuik.

De vorm van de buikwand

Met liposuctie wordt onderhuids vet verwijderd. Hiermee kun je het vetschort wat over de buikwand ligt dus slanker maken. De vorm van de buikwand is echter iets waar je met liposuctie niet aan kunt veranderen. Als de vorm van je buik (de buikspier) en bolle vorm heeft, dan zal dit na een liposuctie ook zo blijven. En als de buik op bepaalde gebieden een inkeping heeft, dan zal dit ook niet veranderen na een liposuctie. De vorm van de spierwand kan vooral door sporten en gezonde voeding platter worden.

Er moet dus goed gekeken worden naar wat je precies stoort, voordat je zeker weet of liposuctie de juiste behandel methode is.

Hangende huidplooien of huid overschot

Zoals hier uitgelegd trekt de huid door de geavanceerde tumescente liposuctie techniek verassend mooi terug. Een huidcorrectie is daardoor meestal niet nodig. Als je echter heel veel geschommeld bent in gewicht, en voor de liposuctie al een enorm huid overschot hebt, dan kan het zijn dat het loshangende vel niet helemaal meer terugtrekt. Je hebt dan de keuze tussen een buikwandcorrectie onder narcose, waarbij altijd een groot litteken ontstaat, met de bijbehorende risico’s. Óf toch een liposuctie onder tumescente lokale anesthesie met afwachting in hoeverre de huid terugtrekt. De huid zal namelijk sowieso niet meer gaan hangen dan dat het voor de liposuctie deed.

Dokter Halk kan deze keuze natuurlijk goed met je bespreken en zal je eerlijk adviseren tijdens een consult.

Een eventuele navelbreuk

Sommige mensen hebben ongemerkt een zwakke plek in de buikwand bij de navel, waardoor het buikvlies kan uitstulpen, soms zelfs met een stukje darm. Omdat we met een liposuctie graag zo veel mogelijk vet rond de navel willen verwijderen, zal de arts in dat gebied veel met de canule heen en weer gaan. Om te voorkomen dat de zuigbuis door het buikvlies prikt (perforatie), wat een grote complicatie kan zijn, zal er bij twijfel voor de zekerheid altijd een echo gemaakt worden. Hiermee kan een navelbreuk goed worden uitgesloten. Als er wel een navelbreuk wordt gevonden, dan zal deze eerst moeten worden gesloten, voordat een liposuctie onder tumescente lokale anesthesie kan plaatsvinden. Óf het gebied rond de navel moet worden omzeild, waardoor het resultaat sub optimaal zal zijn.

Consult plannen

Wil je bespreken wat de mogelijkheden voor jou zijn?

Maak dan hier een afspraak

Liposuctie van de buik onder lokale verdoving

Deel dit artikel: