Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Tumescente liposuctie: verloop behandeling en herstel

Bij Lipology Clinic vinden we het heel belangrijk dat je een juiste verwachting hebt over de behandeling en het resultaat dat je kunt bereiken. In dit artikel lees je meer over de voorbereiding, de behandeldag zelf en wat je kunt verwachten van de herstel periode.

Voorbereiding

In de periode voorafgaand aan de liposuctie moet je rekening te houden met een aantal voorbereidingen. Je krijgt hierover uitgebreide instructies van ons mee bij het plannen van de behandeling.

De liposuctie

Op de dag van de behandeling word je door ons vaste team ontvangen. Je krijgt een pakje van ons aan, we fotograferen het behandelgebied, doen enkele controles (bloeddrukmeting, gewicht, etc.) en de arts tekent het te behandelen gebied nauwkeurig af.

Daarna ga je comfortabel liggen op onze behandelbank en wordt de vloeistof met een verdovingsmiddel heel langzaam met heel subtiele naaldjes ingespoten. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur. Hierna volgt een rustpauze van minimaal een half uur maar vaak langer, waarin de vloeistof zich verder verdeelt tussen de vetcellen.

Daarna kan het vet worden weggezogen. Wij gebruiken hierbij een dunne, stompe zuignaald (canule), die aan een trillend handvat vastzit. Door het trillen glijden we heel soepel door het weefsel heen. Om de canule in te brengen, maken we enkele kleine sneetjes in de huid. Deze sneetjes zijn zo klein dat ze niet gehecht hoeven te worden maar vanzelf genezen. Tijdens de behandeling vragen we je regelmatig om in een andere houding te draaien, zodat we het vet zo gelijkmatig mogelijk kunnen weghalen. Ook vragen we je af en toe om even te gaan staan. Dat geeft een andere vetverdeling dan wanneer je ligt. Hierdoor kan de arts het resultaat heel nauwkeurig beoordelen. We ‘sculpten‘ door tot we helemaal tevreden zijn. Als de liposuctie klaar is, zie je het verwijderde vet in de opvangbakken zitten. Je kunt dan pas goed zien hoeveel vet er is verwijderd. Van te voren kunnen we dat niet goed inschatten. We halen zo veel mogelijk weg, als wat medisch en cosmetisch verantwoord is.

Daarna gaan de verpleegkundigen je inpakken in verbandmateriaal met een drukpak er over. Dit verbandmateriaal is nodig, want er gaat nog vocht lekken uit de sneetjes, die we bewust niet dichthechten (drainage).

Als je helemaal ingepakt bent krijg je nog lekker wat te eten en drinken. De arts zal nog met je praten over de behandeling en over het ‘ontslag’. Je krijgt een brief mee met daarop alle informatie over wat we hebben gedaan en onze contact gegevens. Je krijgt het persoonlijke nummer van zowel de arts als de verpleegkundige mee. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat je ons altijd direct kunt bereiken als dat nodig is! Je mag niet zelf naar huis rijden.

Het herstel

Je bent niet ziek na een behandeling en het is zelfs heel belangrijk om in beweging te blijven. Meerdere keren per dag enkele minuten wandelen is bijvoorbeeld heel goed. Er kunnen blauwe plekken ontstaan, die meestal binnen 2 weken wegtrekken. Ook zal het behandelde gebied gezwollen zijn. Het grootste gedeelte van deze zwelling verdwijnt in de eerste weken na de behandeling. Om dit te bevorderen is het belangrijk dat je gedurende 2 weken dag en nacht een drukpak draagt, dat je van ons meekrijgt.

Het behandelde gebied nog tot enkele maanden na de ingreep een beetje harder en warmer aanvoelen, of er kunnen knobbeltjes en onregelmatigheden (verklevingen) te voelen zijn. Sommige mensen voelen jeuk, milde steekjes of lichte spierpijn. Dit is normaal en trekt vanzelf weer weg!

Een controle van het resultaat plannen we meestal 4 maanden na de ingreep. Je bent natuurlijk altijd eerder welkom als je twijfels of vragen hebt!

Wanneer kan ik weer sporten?

Sporten kun je waarschijnlijk na een week of 2 weer rustig op gaan bouwen. Dit is ook compleet afhankelijk van hoe je lichaam voelt. Je kunt in principe niets kapot maken. Contactsporten moet je gedurende circa 2 maanden vermijden. Zwemmen kan meestal weer na zo’n 2 a 3 weken.

Wanneer kan ik weer werken?

Wanneer je weer kan werken hangt van het type werk af en van hoe snel je je weer fit genoeg voelt. Kantoorwerk kan bijv. meestal al na enkele dagen prima worden hervat. Zwaar lichamelijk werk heeft vaak wat meer tijd nodig. Luister ook hier weer naar je lichaam.

Het resultaat

Hoewel je veel eerder al resultaat ziet, zullen wij het uiteindelijke resultaat zullen pas enkele maanden na de behandeling beoordelen. Lees hier meer over het resultaat van liposuctie: wat kun je verwachten en wanneer.
Meer vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen omtrent tumescente liposuctie.

Deel dit artikel: