Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Liposuctie en huidverstrakking

Bang dat de huid slap gaat hangen als het vet wordt verwijderd? Na tumescente liposuctie zoals we bij Lipology Clinic uitvoeren trekt de huid juist mooi terug! We leggen je graag uit hoe dat komt.

Vet is bindweefsel

Zoals je hier kunt lezen is vet veel meer dan een ‘boterlaagje’ onder je huid. Vetweefsel bestaat vooral uit vetcellen die in een soort net van vezels verpakt zitten. Dit net (het retinaculum cutis) houdt je huid op zijn plek. Onderhuids vet is dus echt een bindweefsel. Naast vetcellen zijn er ook andere cellen aanwezig in het vetweefsel, zoals bloedcellen en cellen die zorgen dat alles goed blijft groeien en herstellen (fibroblasten). Er lopen ook kleine bloedvaatjes, vaatjes om vocht af te drijven (lymfevaatjes) en kleine zenuwen door het onderhuids vet.

Slappe huid liposuctie

Het idee dat je huid slap kan worden na liposuctie is begrijpelijk. Als er vetcellen worden weggehaald, komt er immers meer ruimte. Daarbij wordt bij veel liposuctie methodes het vezelnetwerk ook nog eens onherstelbaar beschadigd. Daardoor kan het op sommige plekken minder stevig worden en op andere plekken juist harder. Hierdoor kan je huid er onregelmatig uitzien.

Bij de meeste liposuctie methodes wordt relatief weinig vloeistof onder je huid gespoten voordat het vet wordt weggezogen. Hierdoor hangt het vezelnetwerk nog slap als de liposuctiebuis heen en weer wordt bewogen. Er ontstaat op die manier schade, waardoor je huid slapper en onregelmatig kan worden.

Terugtrekken van de huid na Tumescente liposuctie

Bij tumescente liposuctie, zoals bij Lipology Clinic wordt toegepast, spuiten we eerst langzaam, met kleine naaldjes. een ruime hoeveelheid verdovingsvloeistof in het behandelgebied, zodat het hard opzwelt. Pas daarna wordt het vet met subtiele, kleine, trillende zuigbuisjes (micro-canules) weggezogen.

De combinatie van het strak staan van het vezelnetwerk en het trillen van de dunne canules zorgt ervoor dat de vezels niet beschadigen maar wel worden gestimuleerd om te verstrakken. Hierdoor trekt de huid tijdens het herstel mooi egaal terug (huidlift).

Huidcorrectie na liposuctie

Bij liposuctie onder narcose is de drempel lager om direct een operatie te doen om je huid strak te trekken. Omdat de huid bij traditionele liposuctie methodes naar verwachting maar weinig terugtrekt wordt dit in veel gevallen aangeraden. Er ontstaat hierbij echter een groot litteken!

Bi onze tumescente liposuctie techniek, verstrakt de huid als het ware als bij effect van de behandeling. Een huidcorrectie is bij deze liposuctie techniek daardoor zelden nodig.

Beperkingen:

   • Als je veel schommelt in gewicht, kan er meer bindweefsel zijn dan normaal. Dat komt doordat niet alleen de vetcellen groter worden als je aankomt, maar ook het weefsel dat je huid ondersteunt. Dit weefsel kan niet weggezogen worden met liposuctie. Bij veel overtollige huid, is een huidcorrectie soms dus toch een betere optie.

   • Als je huid al erg verslapt is, zal deze na liposuctie meestal niet zo goed meer strakker worden. In zo’n geval kan een operatie om de huid te corrigeren soms ook mooier zijn.

  Cellulite

  Cellulite (sinaasappelhuid) wordt veroorzaakt door oppervlakkige bindweefselstrengetjes die aan de huid hechten. Een liposuctie (geen enkele vorm van liposuctie) zal dit niet verhelpen.

  > Meer over cellulite en wat je er aan kunt doen lees je hier.

  Heb ik een huidcorrectie na liposuctie nodig?

  Wij kunnen door onze grote ervaring met de behandeling tijdens een consult goed inschatten of jouw huid voldoende terug kan trekken voor een mooi resultaat. We zullen voor-na foto’s laten zien, waardoor je goed inzicht krijgt in wat je kunt verwachten. Ook als een huidcorrectie wel een betere optie voor je is zullen we dat natuurlijk eerlijke met je bespreken!

  > Maak hier een afspraak

  Deel dit artikel: