Lipology Clinic ontvangt een 9.8 uit 27 reviews.

Bekend uit de media:

&C
RTL4
Linda Magazine
Radio 1

Vetverschuiving in de overgang

Het is een bekend verschijnsel in de overgang. Zonder dat je eetpatroon duidelijk verandert word je zwaarder. Het vet hoopt zich vooral op specifieke plaatsen op.

Hormonale veranderingen

De heupen, benen of buik nemen toe in omvang en vaak worden ook de borsten groter en zwaarder. Het toegenomen vet kan in de weg zitten en problemen met kleding geven. Waarschijnlijk zijn hormoonveranderingen een oorzaak van deze veranderende vetverdeling en eventuele toename van vet. Lees hier meer over hoe hormonen te maken hebben met vetweefsel.

Afvallen lukt niet

Het voedingscentrum geeft adviezen om op gewicht te blijven na de overgang. Ze schrijven dat het er uiteindelijk om gaat dat je niet meer eet dan je verbrandt en dat je na je 60ste minder eten nodig hebt. Hierbij verwijzen ze naar de ‘schijf van vijf’.

De praktijk leert echter dat het helaas niet zo eenvoudig blijkt voor de meeste mensen. Het vet vermindert bij afvallen meestal als eerste op de gebieden die al het minst problemen geven. Voor de probleemzones is vaak heel veel moeite en strijd nodig, waardoor veel mensen neigen tot (crash)diëten en jojo-en.

Liposuctie voor plaatselijke vetophopingen

Hoewel wij benadrukken dat liposuctie geen afval methode is, kunnen de plaatselijke storende vetophopingen wel op een veilige en efficiënte manier worden verwijderd door middel van liposuctie.

Ben je benieuwd wat liposuctie in jouw geval kan betekenen? Maak dan hier een afspraak.

Deel dit artikel: